Friday, December 28, 2012

Rahsia Mengenal Wanita Dari Cara Berjalan

Assalamualaikum..Hye..hye..hye..Dah lama rasanya aku tak mengupdate.Maklumlah aku malas+tengah jalankan misi menulis cerpen.Tapi malangnya aku kekeringan idea.Ok idea ada cuma tak tau nak luahkan je.

So,untuk hari ni aku sajikan korang dengan Rahsia Mengenal Wanita Dari Cara Berjalan.Sebenarnya aku cari lain tapi aku jumpa lain.Ini aku share sikit..

Credit:Sesalju Bayu

Berginjat Jika dari belakang kelihatan seperti berginjat, wanita yang berjalan seperti ini dipercayai tidak jujur. Ketika berbual, perkataan yang sering keluar dari mulutnya cenderung menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap ego. Namun jangan risau, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki kerana memiliki wajah yang menarik.

Menoleh ke kiri dan ke kanan
Wanita yang berjalan sambil menoleh ke kiri dan ke kanan biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun wanita seperti ini dianggap tidak jujur dan sombong tetapi ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hati mereka. Wanita seperti ini kononnya senang diatur dan diuruskan.

Menunduk Wanita yang suka berjalan tunduk atau memandang ke bawah disifatkan memiliki sifat yang tertutup. Mereka hanya akan berbual dengan orang yang rapat dan mereka yang dipercayai sahaja. Wanita seperti ini biasanya sukar ditakluk hatinya. Di samping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati mereka, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebabnya, wanita jenis ini sangat setia dan tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

Kepala menegak
Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh dan bukan mudah hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-kali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu pergaduhan kecil tercetus. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas sahaja.

Badan bergoyang Jika wanita berjalan dengan pergerakan badannya ke kiri dan ke kanan, tandanya wanita itu tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, ia akan dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Sifatnya yang suka ambil mudah menyebabkan banyak persoalan tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan diri sendiri.

Badan menegak
Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampuri oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menariknya, wanita ini bertanggungjawab terhadap apa yang dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa memiliki sifat-sifat yang manja.

Seperti zirafah
Jika berjalan seperti zirafah, maksudnya, ketika melangkahkan kaki, badannya kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini memiliki perasaan sensitif. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata

NOTA GENIUS :1.Bagi aku cara jalan kita mestilah berbeza-beza.Macam diri aku misalnya.Aku ambil yang part menunduk tu.Waktu balik sekolah memang aku jalan menunduk sebab?kerana saya malu dan cuaca panas.Disebab aku selalu balik lambat dan jalan kaki sengsorang jadi aku jalan menunduk ditambah dengan beg yang berat.Tapi kalau pergi jalan tak rasanya..hehe..

 2.Ini just untuk tambah pengetahuan korang..Manalah tau betul ke?:)
-TEH END-

5 comments:

 1. tak tahu yg mna satu . -_- haha

  pensil jalan laju jek .. kat atas ni tak de pun .

  ReplyDelete
 2. saya pon tak tau macam mana saya berjalan..
  kihkih :)

  ReplyDelete
 3. nelly tak tau yg mana 1 . kena rakam ni . hahaha

  ReplyDelete
 4. HaHaa ade betul nya jugak tuh kiheee. Nice entry ahh ;)

  ReplyDelete
 5. berginjat macam mana tu?
  aku y menunduk tu..tawaduk je..hew2..xD

  ReplyDelete