Friday, September 20, 2013

Aku rasa dihargai...


Tahun ni, aku rasa dihargai. Walaupun tahun lepas banyak pahit manisnya,walaupun kata-kata dan keyakinan aku dulu tak tercapai. Kini aku rasa dihargai.Aku rasa sangat terharu apabila menjadi rebutan. Dulu kami dipinggirkan, kini kami direbut. Segalanya punya hikmah yang tersendiri.

Wahai hati kuatkanlah semangatmu, jangan mudah mengalah.Percaya setiap yang berlaku ada hikmah. Set in your mind aku nak berjaya,aku nak pandai,9A+ please be mine? remember that. sakit sikit je. Bukan lama pun.Sentiasalah tersenyum kerana dengan senyuman segalanya berubah. Ingat Usaha Ekskelator Kejayaan. Yakin boleh...

Malam-malam ni,aku curahkan segalanya,aku cuma mahu kau tahu be patient ok. Apa yang kita tak sanggup dan terasa berat itu pasti membuahkan hasil..

sebenarnya , esok aku ada kelas tambahan, time PMR - form4 dapat cuti tapi kitorang ada kelas tambahan juga. Terasa hilangnya nikmat bercuti,haishh... sebab itu aku cuba, kuatkan hati,memberi semangat pada diri sendiri...

Tapi serious aku terharu,haritu cikgu SEJ macam marah je sebab cikgu BIO,KIMIA,FIZIK ambil semua masa cuti kitorang. Cikgu pun nak buat juga kelas! Banyak lagi yang tak habis selibes..


Ya,aku harus kuat,cuti akhir tahun pun masih perlu pergi sekolah lebih awal berbanding pelajar lain.Sabar-sabar. You can do it.

Secret note: Curahan dimalam hari.. -_____-"

7 comments:

  1. baguslah kalau happy sekarang...keep it up! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nak bagi semangat pada diri je sebenarnya.. :)

      Delete
  2. kejayaan itu tidak dapat bergolek.. usaha dan kerja kuat untuk diri kita juga kan :) bersemangatlah ...insyaAllah kejayaan milikmu... jangan bnyka fikir soal cinta mahupun tentang hal-hal yang tak penting.. concentrate pada study ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas nasihat tersebut.. ;)

      Delete
  3. sy tag dlm GA ni :)

    http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/09/segmen-cn-nak-bagi-hadiah-nak-tak.html

    ReplyDelete
  4. go,kak hajar,go! you can do it... :D

    ReplyDelete